Prospect Novo atenol, comprimate
Compozitie - Novo atenol, comprimate
1 comprimat contine 50 mg sau 100 mg de atenolol.
Actiune terapeutica - Novo atenol, comprimate
Atenololul este un blocant cardio-selectiv al receptorilor beta 1-adrenergici, avand o actiune simpatomimetica intrinseca si de stabilizare a membranei celulare minime; nu are efect de tip chinidinic si nici anestezic local. Actiunile lui la nivelul cordului sunt: dromotropa, cronotropa, inotropa si batmotropa negative, antiaritmica (antagonizeaza aritmiile produse de catecolamine, digitalice si anestezice si restabileste ritmul sinusal in tahicardiile supraventriculare), antihipertensiva (scade debitul cardiac si secretia de renina) si antianginoasa. Actiunea lui este asemanatoare cu cea a propranololului, dar la stres sau la efort fizic pacientii tratati cu atenolol raspund mai bine la propranolol datorita actiunii vasodilatatoare a adrenalinei prin stimularea receptorilor beta 2-adrenergici care nu sunt blocati de atenolol. Scade incidenta recurentelor infarctului miocardic si mortalitatea in randul pacientilor tratati cu atenolol dupa episodul acut, reducand intinderea zonei de necroza.
Indicatii - Novo atenol, comprimate
HTA (asociat cu alte antihipertensive). Aritmii supraventriculare (extrasistole atriale, tahicardie sinusala si paroxistica). Aritmii provocate de anestezice sau de supradozarea digitalica. Fibrilatie sau flutter atrial rezistente la alte scheme terapeutice. Infarct miocardic. Cardiopatie ischemica neasociata cu insuficienta cardiaca.
Doze si mod de administrare - Novo atenol, comprimate
Tratamentul incepe cu o doza de 50 mg pe zi si daca nu se obtine efectul scontat dupa 1-2 saptamani se creste doza la 100 mg pe zi. Poate fi administrat in doze reduse la pacientii cu tulburari ale functiilor renale.
Contraindicatii - Novo atenol, comprimate
Bradicardie, tulburari ale conducerii atrio-ventriculare, insuficienta cardiaca.
Reactii adverse - Novo atenol, comprimate
Astenie, ameteli, cefalee, tulburari ale memoriei, uneori insomnie, (nu este necesara intreruperea tratamentulul). Reducerea minima a volumelor respiratorii la bolnavii astmatici, efectul fiind mult mai scazut decat cel al propranololului (nu inhiba bronhodilatatia produsa de izoproterenol). Blocarea contrareglarii catecolaminice a glicemiei si antagonizarea simptomatologiei de debut a unei crize hipoglicemice la cei cu diabet insulino-dependent. Bradicardie, hipotensiune arteriala. Insuficienta cardiaca.
-
22 Nov
Bun venit ZmdKYZtsufkUcMW pe Webclinic.
-
22 Nov
Bun venit WfEzlsOJ pe Webclinic.
-
22 Nov
Bun venit VkIJpWuNT pe Webclinic.
- marire sani constanta
- cabinet dermatologie iasi
- ginecologie constanta
- doctor cardiologie constanta
- pediatrie bucuresti
- cabinet chirurgie bucuresti
- oftalmologie iasi, cabinet oftalmologie iasi
- cabinete dermatologie constanta
- centre medicale imagistica constanta
- implantologie constanta
- medic neurolog constanta
- cabinet homeopatie iasi
- cabinet endocrinologie iasi
- cabinete medicale iasi
- medic dermatolog bucuresti
- chirurgie constanta