Prospect Novo difenac, comprimate filmate
Compozitie - Novo difenac, comprimate filmate
Diclofenac sodic 25/50/100 mg/comprimat enterosolubil.
Actiune terapuetica - Novo difenac, comprimate filmate
Diclofenac este un antiinflamator nesteroidian cu efecte analgetice si antipiretice. El inhiba sinteza prostaglandinelor, interferand actiunea prostaglandin-sintetazei. Desi nu influenteaza evolutia afectiunii instalate, calmeaza durerea, scade febra, edemul si sensibilitatea si creste mobilitatea articulara. In anumite tipuri de reumatism dupa doua saptamani de tratament pot aparea primele efecte. Are mai putine efecte secundare asupra SNC.
Indicatii - Novo difenac, comprimate filmate
Artrite si osteoartrite acute si cronice si degenerescente articulare. Inflamatie dureroasa posttraumatica, postchirurgicala. Anexite acute si subacute. Dureri tumorale.
Doze si mod de administrare - Novo difenac, comprimate filmate
Se va administra imediat dupa masa sau impreuna cu mancare sau cu lapte. Artrita reumatoida: 75 mg maximum 150 mg/zi, in 3 prize; doza de intretinere 75-100 mg/zi, in 3 prize. Osteoartrita: 75 mg -100 mg, maximum 150 mg/zi, in 3 doze. In cazul in care apar sau continua tulburarile digestive trebuie intrerupt tratamentul si anuntat medicul.
Contraindicatii - Novo difenac, comprimate filmate
Inflamatie gastrointestinala acuta sau recenta (ulcer peptic, gastrita, enterita, colita ulcerativa). Hipersensibilitate la diclofenac sau la alt AINS. Antecedente de astm, rinita sau urticarie induse de antiinflamatoare steroidiene sau nesteroidiene.
Masuri de precautie - Novo difenac, comprimate filmate
Se evita conducerea auto sau alta activitate care necesita atentie daca apar somnolenta, ameteala sau senzatie de presiune intracraniana. Tranchilizantele, hipnoticele si anumite antihistaminice/antialergice pot creste frecventa si/sau severitatea efectelor secundare. Evitati tratamentul in timpul sarcinii si alaptarii.
Reactii adverse - Novo difenac, comprimate filmate
Rectoragii sau melena. Dispnee, wheezing, tulburari respiratorii, senzatie de opresiune a toracelui. Eruptie cutanata, inflamatie, urticarie, prurit. Indigestie, greturi, varsaturi, gastralgii, diaree. Tenta icterica a tegumentelor si mucoaselor. Urina cu aspect macroscopic rosu, brun sau negru. Edeme ale membrelor inferioare. Tulburari ale vederii sau ale auzului. Confuzii, depresie, ameteli, usoara presiune intracraniana.
-
25 Nov
Bun venit FzkRVGdHUSiHiw pe Webclinic.
-
25 Nov
Bun venit CIqbjJqBGGe pe Webclinic.
-
25 Nov
Bun venit DzHHRmlPGNsJsy pe Webclinic.
- cabinet dermatologie bucuresti
- cabinet medicina interna iasi
- psiholoie constanta
- centru medical iasi
- oftalmologie iasi, cabinet oftalmologie iasi
- neurologie bucuresti
- medic orl iasi
- cabinete stomatologie constanta
- medic pneumolog constanta
- cabinete ortopedie traumatologie constanta
- medic neurolog iasi
- pediatrie bucuresti
- fizioterapie constanta
- doctor homeopat iasi
- reumatologie iasi
- cabinet dermatologie iasi
- doctor genetica medicala constanta