Prospect Novo ranidine, comprimate filmate
Compozitie - Novo ranidine, comprimate filmate
Ranitidina hidroclorica 150 si 300 mg/comprimat filmat.
Actiune terapeutica - Novo ranidine, comprimate filmate
Ranitidina este un antiulceros, antagonist selectiv al histaminei la nivelul receptorilor H2 gastrici care inhiba secretia gastrica, atat bazala, cat si provocata si pe cea a pepsinei, fara a o influenta pe cea a mucusului gastric. La o greutate corporala de baza ranitidina aste de 4-10 ori mai potenta decat cimetidina.
Indicatii - Novo ranidine, comprimate filmate
Reducerea secretiei gastrice pentru inlaturarea durerii si vindecare in: ulcer duodenal, ulcer gastric benign, reflux esofagian, dispepsie cronica, ulcere provocate de antiinflamatore nesteroidiene, hipersecretie gastrica acida severa (sindrom Zollinger-Ellison).
Doze si mod de administrare - Novo ranidine, comprimate filmate
Doza uzuala pentru adulti este de 2 comprimate x 150 mg/zi sau 1 comprimat x 300 mg/zi seara la culcare. Pacientii care raspund bine la tratament, mai ales cei cu antecedente de ulcer recurent, pot continua cu o doza de intretinere de 150 mg, seara inainte de culcare, timp de 4-6 pana la 8 saptamani. In refluxul gastroesofagian, la adulti se recomanda un comprimat de 150 mg x 2/zi, dimineata si seara inainte de culcare, timp de 8 saptamani. Experienta tratamentului la copii este limitata si insuficient evaluata in studii clinice. A fost folosita cu succes la copii intre 8 si 16 ani, in doza de 150 mg x 2 pe zi, fara efecte adverse serioase. Doza zilnica recomandata este de 2 mg/kg corp x 2 pe zi, maximum 300 mg pe zi, fara efecte adverse severe. in insuficienta renala functionala ranitidina, fiind excretata renal, nivelurile plasmatice ale acesteia sunt crescute si prelungite si de aceea medicul trebuie sa scada doza la jumatate. De aceea, doza indicata este de 150 mg/zi.
Contraindicatii - Novo ranidine, comprimate filmate
Hipersensibilitate cunoscuta la ranitidina.
Reactii adverse - Novo ranidine, comprimate filmate
Nu s-au raportat reactii adverse serioase. Pot aparea ocazional: cefalee, oboseala, vertij, greturi, diaree si constipatie. in cele mai multe cazuri odata cu continuarea tratamentului aceste simptome se reduc ca intensitate. Nu exista semne clinice semnificative ale interferentei cu functiile endocrine, gonadice sau hepatice si nici efecte adverse la nivelul SNC sau la pacientii in varsta. Atentie! Tratamentul cu ranitidina poate masca simptomele asociate unui carcinom gastric, intarziind diagnosticul acestuia. De aceea, cand este suspectat un ulcer gastric trebuie exclusa posibilitatea malignizarii inainte de a incepe tratamentul cu ranitidina.
-
25 Nov
Bun venit CIqbjJqBGGe pe Webclinic.
-
25 Nov
Bun venit DzHHRmlPGNsJsy pe Webclinic.
-
25 Nov
Bun venit MmKLONtjGCMud pe Webclinic.
- diabet bucuresti
- cabinet neurologie bucuresti
- cabinet ecografie bucuresti
- medic oftalmolog constanta
- cabinete psihologie constanta
- doctori chirurgie constanta
- ecografie abdominala arad
- doctor genetica medicala constanta
- doctor cardiologie constanta
- pneumologie constnata
- cardiologie bucuresti
- cabinet ginecologie arad
- cabinet dermatologie iasi
- cabinet chirurgie bucuresti