Prospect Pobilan, fiole
Compozitie - Pobilan, fiole
50% "Acid 3,3 - (adipoildimino)-bis-(2,4,6-triiodbenzoic) "7,448 g "Metilglucamina "2,562 g "EDTA disodic "0,040 g "Citrat trisodic "0,060 g "Apa distilata pana la "20 ml "
Caracteristici - Pobilan, fiole
Substanta de contrast radiologic pentru colangio-colecistografii, colangiografii dupa colecistectomie, dupa colecistografii perorale negative si colangiografii intraoperatorii. Este excretat rapid prin bila, in care concentratia Pobilan-ului devine, in scurt timp (15-20 min.) dupa injectarea intravenoasa, suficienta pentru vizualizarea cailor biliare intra- si extrahepatice, precum si a veziculei biliare. Pobilan, permite nu numai diagnosticul modificarilor organice ale cailor biliare si ale colecistului, ci si pe cel al tulburarilor functionale.
Tehnica examenului - Pobilan, fiole
Pacientii ambulatori nu necesita o pregatire speciala, aceasta impunandu-se numai la bolnavii la pat: in ajunul examenului - usor efort fizic (plimbare sau gimnastica in pat), regim alimentar sarac in legume si zarzavaturi (care contin o cantitate mare de celuloza si pot fi meteorizante), laxativ in caz de constipatie. Examenul se va face, de preferinta, dimineata, pe nemancate. Dupa injectarea preparatului, pacientul nu are voie sa bea, sa manance si sa fumeze pana la terminarea examenului. Fiola de Pobilan se incalzeste pana la temperatura corpului si se injecteaza lent (4-8 minute) in vena cubitala, pacientul fiind culcat. La sugari se va prefera vena jugulara sau una din venele cefalice. La pacientii cu hipotensiune arteriala sau cu labilitate vasomotorie preparatul se injecteaza foarte lent (pana la 10 minute), facandu-se o pauza de 2-3 minute dupa injectarea primilor 5 ml. Daca se intentioneaza sa se efectueze o singura colangiografie, momentul optim este de 25-30 de minute dupa injectarea substantei; radiografiile in serie se vor efectua dupa 20, 30 si 45 minute de la inceperea administrarii. Colecistografia se va efectua la 2-2 1/2 ore dupa injectarea substantei, iar cliseul de evacuare a veziculei la 20-40 de minute dupa ingestia pranzului de proba."
Doze si mod de administrare - Pobilan, fiole
La adulti sub 50 kg se administreaza 1 fiola de Pobilan solutie 50%, iar la cei peste 50 kg - 2 fiole. Toleranta generala si locala a Pobilan-ului este foarte buna. Rareori se semnaleaza stari de neliniste, senzatia de caldura si opresiune toracica, greata sau varsaturi, care dispar, de obicei, la sfarsitul injectarii. Administrarea (accidentala) paravenoasa provoaca numai o durere-arsura de scurta durata. Nu se observa reactii tisulare grave."
Contraindicatii - Pobilan, fiole
Hipersensibilitatea la iod in antecedente (eruptii cutanate, edem glotic etc.). Hepato- si nefropatiile cronice grave. Tetania (latenta sau manifesta). Boala Basedow. Important:" intrucat in unele cazuri de hipersensibilitate la iod, pot aparea, chiar dupa injectarea dozei-test, tulburari grave cu caracter general (colaps) se impune ca medicul sa aiba la indemana hidrocortizon hemisuccinat, oxigen, acid epsilonaminocaproic si alte mijloace de reanimare.
Masuri de precautie - Pobilan, fiole
Pentru a se depista o eventuala hipersensibilitate la iod, se injecteaza 0,5-1 ml din fiola de Pobilan, dupa care se asteapta aproximativ 1 minut, in care pacientul respira adanc si daca dupa acest interval de timp nu apar reactii subiective sau obiective, se continua injectarea. Prezentare Cutii continand 1 fiola de 20 ml solutie injectabila 50 %. Conditii de pastrare La temperatura camerei, la adapost de lumina si umezeala."
-
21 Nov
Bun venit DhrVsVlsnXoFU pe Webclinic.
-
21 Nov
Bun venit WiFoxRXk pe Webclinic.
-
21 Nov
Bun venit VBLKzALvxyVHjaR pe Webclinic.
- orl bucuresti
- doctor reumatolog iasi
- cabinete medicina interna constanta
- doctor genetica medicala constanta
- oftalmolog constanta
- medic pneumolog constanta
- neurologie bucuresti
- medicina muncii constanta
- doctor ginecologie constanta
- doctor ortopedie constanta
- doctor dermatolog iasi
- cabinete dermatologie constanta
- centre medicale chirurgie constanta
- ochelari oradea