Prospect Regadrin-b, drajeuri
Compozitie - Regadrin-b, drajeuri
1 drajeu contine 200 mg bezafibrat.
Actiune terapeutica - Regadrin-b, drajeuri
Hipolipemiant.
Indicatii - Regadrin-b, drajeuri
Hiperlipoproteinemii primare: hipercolesterolemii familiale, hiperlipidemii familiale combinate, hiperlipidemii tip III (apo-E-homocygotia). Hiperlipoproteinemii secundare: hipercolesterolemii pentru care nu este suficienta modificarea regimului alimentar sau a regimului de viata (de ex.: activitatea fizica sustinuta si scaderea in greutate); hipertrigliceridemii secundare grave care persista chiar si dupa tratamentul corespunzator al unor afectiuni fundamentale (cum este diabetul zaharat).
Doze si mod de administrare - Regadrin-b, drajeuri
1 drajeu de 3 ori/zi, dupa mese. La pacienti cu stomac iritabil, doza se va creste gradat (se incepe cu 1 drajeu/zi, apoi se creste cu cate 1 drajeu la fiecare 3 - 4 zile). La pacienti cu functie renala afectata (creatinina serica 15 mg/l), doza de Regadrin B se va reduce functie de clearance-ul de creatinina. Pentru nivelele serice de creatinina de 16 la 25 mg/l, se recomanda reducerea dozei la 2 drajeuri sau 400 mg Regadrin B, zilnic. La un nivel seric al creatininei de 26 - 60 mg/l, doza se va reduce la 1 drajeu sau 200 mg zilnic sau la 2 zile. Se va asigura in timpul tratamentului administrarea unei cantitati suficiente de lichide. La pacientii suferind de insuficienta renala cu hipertrigliceridemie pronuntata si supusi regulat hemodializei, se vor determina intai nivelurile plasmatice de bezafibrat pentru a stabili doza exacta si pentru a evita rabdomioliza cauzata de supradozare. Cercetarile privind doza la copii sunt incomplete. Drajeurile se vor administra dupa mesele principale si se vor inghiti intregi cu o cantitate mica de lichid. Durata tratamentului depinde de tipul, gravitatea si de evolutia bolii.
Contraindicatii - Regadrin-b, drajeuri
Regadrin B nu se va administra in cazuri de disfunctii renale severe (creatinina 60 mg/l), disfunctii hepatice severe, in timpul sarcinii sau alaptarii. Se va administra cu precautie la pacienti predispusi la reactii alergice. La pacienti cu afectiuni biliare, Regadrin B nu se va administra decat dupa o atenta apreciere a raportului beneficiu/risc. De asemenea, se va administra cu multa prudenta la copii, deoarece nu se cunosc foarte bine efectele adverse in cazul unui tratament pe termen lung.
Reactii adverse - Regadrin-b, drajeuri
S-au observat efecte adverse tipice ale bezafibratului: tulburari gastrointestinale (balonare, anorexie, greata), vertij, cefalee. De regula aceste simptome sunt usoare si dispar spontan fara a necesita intreruperea tratamentului. Daca apar fenomene alergice ca prurit sau reactii dermice, se va intrerupe imediat tratamentul cu Regadrin B. Rareori s-au inregistrat cazuri de cadere a parului. In timpul unui tratament de lunga durata poate aparea o crestere usoara a nivelului seric de creatinina. Uneori pot aparea efecte adverse ca mialgii si crampe musculare care sunt insotite uneori de o crestere considerabila de creatinfosfokinaza (CPK) si de un tablou clinic de rabdomioliza indusa de medicament. Aceasta se datoreaza de obicei unei supradozari de bezafibrat, adesea ca rezultat al unei functii renale afectate. Daca apar dureri musculare se va determina nivelul de creatinfosfokinaza. Ca toti ceilalti analogi de fibrat, bezafibratul creste excretia de colesterol biliar. Tratamentul cu bezafibrat poate conduce la o crestere a incidentei formarii calculilor biliari sau o crestere a marimii calculilor biliari existenti. S-a observat de asemenea o scadere usoara a hemoglobinei si leucocitelor fara o semnificatie clinica determinata si o crestere a transaminazelor. Interactiuni: Regadrin B poate potenta efectul anticoagulantelor de tip cumarinic. Doza de fenprocumon se poate reduce la o treime daca Regadrin B este administrat concomitent. La pacienti cu diabet zaharat, Regadrin B poate imbunatati metabolismul hidrocarbonatelor si de aceea poate produce o cadere a nivelului glicemiei la pacienti aflati in tratament cu insulina sau antidiabetice orale de tip sulfoniluree. Regadrin B nu se va administra simultan cu hidrogenmaleat de perhexilina sau inhibitori MAO. Daca Regadrin B este administrat concomitent cu colestiramina se va stabili un interval de 2 ore intre administrarile celor doua medicamente, deoarece colestiramina afecteaza absorbtia de bezafibrat. Forma de prezentare: cutii cu 50,100 drajeuri. Valabilitate: 3 ani.
-
21 Dec
Bun venit FIwgsdHi pe Webclinic.
-
21 Dec
Bun venit KMfFiEvgoSNKl pe Webclinic.
-
21 Dec
Bun venit HTVGoXzYoYGK pe Webclinic.
- medic pediatru iasi
- cabinete pneumologie constanta
- clinica oradea
- pediatrie bucuresti
- cabinete orl constanta
- centre medicale arad
- doctor homeopat iasi
- cabinet neurologie iasi
- cabinet ginecologie oradea
- doctor dermatolog bucuresti
- doctor medicina interna constanta
- oftalmologie arad, ochelari arad
- centre medicale imagistica constanta
- doctor endocrinolog iasi
- cabinet reumatologie iasi
- oftalmolog constanta