Prospect Remeron, comprimate filmate
Compozitie - Remeron, comprimate filmate
Tabletele ovale de Remeron contin 15 mg, 30 mg sau 45 mg de substanta activa denumita mirtazapina; tabletele contin de asemenea lactoza si amidon de porumb. Tabletele de 15 mg sunt galbene, cele de 30 mg sunt colorate rosu inchis si cele de 45 mg sunt albe. Agentii de colorare sunt dioxidul de titan (E171), (15 si 30 mg) oxidul galben de fier (E172) si (numai 30 mg) oxidul rosu de fier (E172). O fata a tabletei este marcata cu Organon, iar cealalta cu codul TZ/3 (pentru tabletele de 15 mg), TZ/5 (pentru tabletele de 30 mg) si TZ/7 (pentru tabletele de 45 mg). Tabletele au o singura linie de diviziune, ceea ce inseamna ca pot fi usor impartite in doua daca este necesar.
Actiune terapeutica - Remeron, comprimate filmate
Remeron amelioreaza starea depresiva, care este cea mai importanta caracteristica a depresiei.
Indicatii - Remeron, comprimate filmate
Acest medicament se consuma numai la recomandarea medicului sau farmacistului. Remeron este un medicament numai pentru adulti si nu trebuie administrat copiilor.
Doze si mod de administrare - Remeron, comprimate filmate
in general se indica o doza de inceput scazuta (15 mg pe zi). Aceasta doza ulterior poate fi treptat crescuta de catre medic pana la cea mai eficienta doza zilnica. Pentru succesul tratamentului este foarte important a se respecta doza zilnica si instructiunile de folosire. Nu intrerupeti tratamentul din proprie initiativa fara a consulta un medic. Este de dorit ca dupa primele 2-4 saptamani sa discutati cu doctorul despre efectele tratamentului. Daca efectele sunt insuficiente doctorul dumneavoastra poate decide sa va prescrie o doza mai mare de Remeron. Dupa inca 2-4 saptamani este indicata o noua discutie cu medicul despre efectele tratamentului.Tabletele de Remeron se indica a fi luate la aceeasi ora in fiecare zi, de preferat o doza unica inainte de culcare. La recomandarea medicului, doza zilnica totala de Remeron poate fi divizata in doua subdoze egale (una dimineata si una inainte de culcare). Inghititi tabletele cu putin lichid fara a le mesteca. Daca aveti de luat o doza zilnica inainte de a merge la culcare si uitati sa o luati, nu trebuie sa luati doza uitata in dimineata urmatoare, deoarece poate cauza moleseala si somnolenta in timpul zilei. Continuati tratamentul seara urmatoare cu doza normala. Daca aveti de luat o doza divizata in doua subdoze (una dimineata dupa micul dejun si una seara inainte de a merge la culcare) si ati uitat sa luati una sau ambele doze: daca ati uitat doza de dimineata atunci luati doza uitata impreuna cu doza de seara; daca ati uitat doza de seara nu este indicat sa o luati impreuna cu doza de dimineata. Continuati tratamentul cu doza normala de dimineata si apoi cu doza normala de seara; daca ati uitat ambele doze nu incercati sa va mariti doza luand si tabletele uitate; continuati ziua urmatoare cu doza normala de dimineata si apoi seara luati doza de seara.
Contraindicatii - Remeron, comprimate filmate
Nu trebuie sa luati Remeron daca sunteti sensibil la acest medicament.
Masuri de precautie - Remeron, comprimate filmate
In cazuri rare, tratamentul cu Remeron poate produce o scadere a globulelor albe, rezultand consecutiv o putere scazuta de aparare a organismului la infectii. In caz de febra, gat inflamat, ulceratii in cavitatea bucala sau alte semne de infectii trebuie sa consultati doctorul si sa acceptati un examen al sangelui. Aceste simptome in cele mai multe cazuri apar dupa o perioada de 4-6 saptamani de tratament si sunt in general reversibile dupa stoparea tratamentului. Prudenta si supraveghere suplimentara: acestea pot fi necesare in anumite circumstante. De aceea, informati-va medicul daca aveti sau daca ati avut unul din urmatoarele evenimente: epilepsie (atac epileptic); afectiuni hepatice, cum ar fi icterul; afectiuni renale; afectiuni cardiace; scaderi ale tensiunii sanguine; afectiuni psihice, cum ar fi schizofrenie sau depresie (perioade de exaltare si hiperactivitate alternand cu perioade de depresie); diabet melitus; glaucom (presiune intraoculara crescuta); dificultati in urinare rezultate in urma maririi prostatei.Sarcina si alaptare: in timpul sarcinii intrebati doctorul daca ar trebui sa luati Remeron. Daca folositi Remeron si ramaneti insarcinata, intrebati-va doctorul daca puteti continua tratamentul cu Remeron. Nu se recomanda consumul de Remeron in timpul intregii perioade de alaptare. Efecte asupra capacitatii de a conduce autovehicule: Remeron poate scadea vigilenta si puterea de concentrare. Activitatile potential periculoase care necesita o atentie continua, cum ar fi condusul masinii sau exploatarea utilajelor, ar trebui evitate in timpul tratamentului cu Remeron. Alte medicamente: efectul Remeronului poate fi influentat sau Remeron influenteaza efectul altor medicamente. Trebuie sa informati medicul daca luati sau intentionati sa luati alte medicamente. Alcoolul: Remeron poate potenta efectul alcoolului. De aceea nu este recomandat consumul de alcool in timpul tratamentului cu Remeron. Remeron nu trebuie administrat copiilor. incetarea brusca a tratamentului cu Remeron poate provoca greata, dureri de cap si indispozitie.
Reactii adverse - Remeron, comprimate filmate
Efectele secundare care pot sa apara sunt: moleseala sau somnolenta; crestere in greutate sau cresterea apetitului; ocazional ameteala sau slabiciune in special cand va ridicati repede din pozitia culcat sau sezut; atac epileptic; criza maniacala; acumularea de lichid la nivelul gleznelor sau picioarelor (edem); coloratia galbena a ochilor sau a pielii; aceasta poate sugera o disfunctie la nivelul ficatului; eruptii cutanate. Daca aceste efecte secundare sunt serioase si creaza probleme sau daca nu dispar va rugam consultati doctorul. in cazuri rare, tratamentul cu Remeron poate produce o scadere a globulelor albe, rezultand consecutiv o putere scazuta de aparare a organismului la infectii. in caz de febra, gat inflamat, ulceratii in cavitatea bucala sau alte semne de infectii trebuie sa consultati doctorul.
-
21 Dec
Bun venit FIwgsdHi pe Webclinic.
-
21 Dec
Bun venit KMfFiEvgoSNKl pe Webclinic.
-
21 Dec
Bun venit HTVGoXzYoYGK pe Webclinic.
- cabinet medicina interna iasi
- cabinete ortopedie traumatologie constanta
- cabinet ginecologie oradea
- orl constanta
- analize medicale iasi
- doctor medicina interna constanta
- cabinet pediatrie iasi
- chirurgie bucuresti
- optica oradea
- cabinete medicina muncii constanta
- dermatologie constanta
- doctor endocrinolog iasi
- reumatologie iasi