Prospect Ridaura, comprimate
Compozitie - Ridaura, comprimate
Comprimate continand auranofine 0,003 g si excipienti (cutii cu 30 buc.).
Actiune terapeutica - Ridaura, comprimate
Ridaura este un preparat activ oral, pe baza de aur, care poate influenta evolutia poliartritei reumatoide active, in administrare "a la long". Deoarece Ridaura nu influenteaza leziunile deja instalate ale poliartritei reumatoide cronice, beneficiul terapeutic poate fi obtinut cand tratamentul este initiat in stadiile de inceput ale bolii. Totusi, poate fi eficient si la pacientii cu leziuni articulare importante. Ridaura poate fi administrat si in asociere cu antiinflamatorii si analgezice, asociere necesara in special la inceputul tratamentului (in primele saptamani) cand efectul sau nu este pe deplin instalat.
Indicatii - Ridaura, comprimate
Tratamentul poliartritei reumatoide la adulti (diagnosticul trebuie confirmat inainte de instalarea tratamentului, Ridaura fiind contraindicata in artropatii nereumatoide, de exemplu in osteoartroza).
Doze si mod de administrare - Ridaura, comprimate
Doza zilnica uzuala este de 6 mg/zi, ea poate fi administrata o data, dimineata (2 tablete de 3 mg) sau de doua ori/zi (1 tableta dimineata si 1 tableta seara). Tabletele se administreaza in timpul mesei. Daca nu se obtine un raspuns satisfacator dupa 4-6 luni de tratament, se poate creste doza la 9 mg auranofin/zi (3 x 1 tablete la mese).
Contraindicatii - Ridaura, comprimate
Intoleranta la aur sau la alte metale grele; afectiuni renale evolutive; boli hepatice severe; pacienti care au avut fenomene toxice medulare in antecedente; sarcina si lactatie. Nu exista date clinice privind folosirea la copii. De aceea, tratamentul cu Ridaura nu se recomanda la ei.
Masuri de precautie - Ridaura, comprimate
Inainte de inceperea tratamentului sunt necesare urmatoarele investigatii: dozarea hemoglobinei, numaratoarea de hematii, leucocite si trombocite, transaminaze, fosfataza alcalina, uree si creatinina serica, proteine urinare. In primul an de tratament se urmaresc lunar: nr. leucocite, nr. trombocite, proteinuria. In al doilea an de tratament se repeta la 2-3 luni. Pacientii cu diaree severe trebuie tratati inainte de inceperea tratamentului cu Ridaura.
Reactii adverse - Ridaura, comprimate
Relativ frecvent diaree, de obicei usoara si tranzitorie, uneori insotita de: greata, epigastralgii si alte manifestari gastrointestinale. In caz de diaree severa sau persistenta se recomanda tratament simptomatic. Rareori este necesara sistarea terapiei. Rash cutanat, de obicei usor, dar impune intreruperea terapiei cu Ridaura. S-au descris si prurit, stomatite si conjunctivite. La cativa pacienti, in primele faze ale terapiei, s-a instalat o anemie usoara. Uneori, in timpul tratamentului, s-a observat o scadere a numarului de leucocite si trombocite. Cativa pacienti au prezentat in timpul tratamentului proteinurie tranzitorie, s-au observat si glomerulonefrite membranoase. Daca proteinuria este semnificativa, se recomanda determinari cantitative. Daca depaseste 1 g/zi, se intrerupe tratamentul. In timpul terapiei cu Ridaura s-au observat uneori modificari usoare si tranzitorii ale testelor functionale hepatice (transaminaze, fosfataza alcalina) si renale (creatinina, uree, acid uric). Pacientii trebuie avizati sa raporteze orice semne sau simptome neobisnuite aparute in timpul tratamentului cu Ridaura.
-
30 Dec
Bun venit MBdfydQEoxYuDhG pe Webclinic.
-
30 Dec
Bun venit ObqFqUogoreo pe Webclinic.
-
30 Dec
Bun venit NxfOFJywnnGU pe Webclinic.
- balneologie constanta
- cabinet cardiologie bucuresti
- nastere in apa constanta
- optica medicala oradea
- pediatrie bucuresti
- ecografie bucuresti
- operatii chirurgicale constanta
- clinici iasi
- cabinete genetica medicala constanta
- doctor orl constanta
- doctor orl iasi
- ecografie 4d arad
- terapie laser oradea
- dermatologie constanta
- oftalmologie iasi, cabinet oftalmologie iasi
- medic stomatolog constanta
- cabinet chirurgie bucuresti