Prospect Sanfidipin, capsule
Compozitie - Sanfidipin, capsule
Capsule ce contin 10 mg nifedipina.
Actiune terapeutica - Sanfidipin, capsule
Nifedipina este un antagonist de calciu cu actiune specifica si eficace, indeosebi ca relaxant al musculaturii netede arteriale periferice si coronariene. Prin acest mecanism, in angina pectorala se reduce incarcarea ventriculului stang; produce dilatatie submaximala a arterelor coronariene neafectate, prestenotice, stenotice si poststenotice, protejand astfel cordul fata de spasmul arterelor coronariene si imbunatatind perfuzarea miocardului ischemic. Nifedipina reduce frecventa crizelor dureroase si a modificarilor ischemice ECG, independent de contributia relativa a spasmelor arteriale coronariene sau aterosclerozei. Produsul reduce tensiunea arteriala, rata diminuarii fiind direct proportionala cu valoarea initiala a acesteia. In cazul persoanelor normotensive, nifedipina prezinta o actiune scazuta sau nula asupra tensiunii arteriale.
Indicatii - Sanfidipin, capsule
Cardiopatie ischemica cronica, profilaxia si tratamentul anginei pectorale, migrena, tratamentul sindromului Raynauld si a hipertensiunii arteriale de orice grad.
Doze si mod de administrare - Sanfidipin, capsule
Tratamentul va fi individualizat, functie de reactivitatea bolnavului, pe durata nelimitata. Administrarea se va face oral, cu putin lichid, in timpul sau dupa mesele principale, astfel: capsule a cate 10 mg: doza va fi stabilita in intervalul 5-20 mg x 3-4 ori/zi, functie de raspuns; intervalul de timp dintre doua prize succesive va fi de minimum 2 ore.
Contraindicatii - Sanfidipin, capsule
Hipersensibilitate cunoscuta la nifedipina; soc cardiogen. Nu este recomandata administrarea Nifedipin la copii.
Masuri de precautie - Sanfidipin, capsule
Pacientii cu afectiuni hepatice sau diabet vor incepe tratamentul cu 5 mg x 3 ori/zi, sub monitorizare continua; hipotensiune severa; conditii hemodinamice precare (hipovolemie, colaps, disfunctie sistolica severa a ventriculului stang, soc cardiogen); disfunctie sinusala, dereglare a conducerii atrioventriculare sau alterare marcata a functiei ventriculare. Sarcina si alaptare: nu se administreaza in perioada de sarcina si alaptare. Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini: prudenta la soferi si la cei ce folosesc masini.
Reactii adverse - Sanfidipin, capsule
La debutul tratamentului cu nifedipina poate sa apara tahicardie (care dispare apoi in administrarea cronica) iar la 30-60 minute de la administrarea orala, unii pacienti pot prezenta dureri ischemice, situatie in care tratamentul cu nifedipina va fi imediat intrerupt; majoritatea efectelor secundare sunt consecintele efectului vasodilatator al nifedipinei: cefalee, ameteli, congestia pielii, bufeuri de caldura, edeme gravitationale periferice, hipotensiune ortostatica; frecvent pot aparea: gastralgii insotite de greata si/sau varsaturi, diaree sau constipatie, letargie, mictiuni frecvente; cazuri rare de gingivite care regreseaza la intreruperea tratamentului.
-
21 Nov
Bun venit WiFoxRXk pe Webclinic.
-
21 Nov
Bun venit VBLKzALvxyVHjaR pe Webclinic.
-
21 Nov
Bun venit ISSOiSeFNZ pe Webclinic.
- laborator analize medicale iasi
- centre chirurgie estetica constanta
- balneologie constanta
- medic endocrinolog iasi
- doctor cardiolog bucuresti
- cabinete medicale bucuresti
- centre medicale arad
- orl iasi
- doctor dermatolog bucuresti
- neurologie arad
- cabinete orl constanta
- clinica obstetrica ginecologie oradea
- cabinete dermatologie constanta
- cabinete medicina interna constanta
- cabinet neurologie iasi
- cabinet dermatologie iasi
- neurologie constanta