Prospect Siran 100, pulbere suspendabila
Compozitie - Siran 100, pulbere suspendabila
1 plic (aprox. 3g pulbere) Siran 100 contine: acetilcisteina 100 mg. Adjuvanti: zaharoza aprox. 2, 9 g, substanta aromata, acid tartric. 1 tableta Siran Long contine 600 mg acetilcisteina. Adjuvanti: aspartam, substanta aromata, bicarbonat de sodiu, acid citric 1 tableta Siran 200 efervescent contine: acetilcisteina 200 mg. Adjuvanti: Aspartam, substanta aromata, bicarbonat de sodiu, acid citric.
Actiune terapeutica - Siran 100, pulbere suspendabila
Siran Long este un medicament destinat dizolvarii mucusului, in cazul afectiunilor respiratorii asociate cu cresterea vascozitatii mucusului (expectorant).
Indicatii - Siran 100, pulbere suspendabila
In tratamentul afectiunilor cailor respiratorii asociate cu secretie de mucus hipervascos. Forme acute si cronice ale afectiunilor cailor respiratorii, in special bronsita acuta si cronica, bronsiectazie, bronsita astmatiforma, astm bronsic, bronsiolita si mucoviscidoza. Afectiuni ORL: laringita, sinuzita acuta si cronica, otita medie supurata. Siran Long nu este indicat a se administra la copiii sub 14 ani, datorita continutului ridicat in substanta activa. Pentru aceste cazuri, exista disponibile medicamente cu o activitate mai redusa. Masuri de precautie in administrare si note de atentionare: in cazurile cu fenilcetonurie preexistenta, trebuie luat in considerare faptul ca acest medicament contine indulcitorul aspartam intr-o cantitate care corespunde la 11, 22 mg fenilalanina.
Doze si mod de administrare - Siran 100, pulbere suspendabila
Instructiunile urmatoare sunt valabile doar in masura in care medicul dvs. nu a indicat altfel. Medicamentul va trebui administrat inaintea meselor, dizolvat in apa, sucuri de fructe sau ceai rece. Lichidul nu trebuie amestecat cu lingurita de argint, datorita posibilitatii eliberarii a mici cantitati de argint in lichid. Daca nu se prescrie altfel, Siran 100 se va administra in felul urmator: Doza zilnica in afectiuni acute: - copii sub 2 ani - 2 x1/2 plicuri ; -copii cu varsta cuprinsa intre 2 - 5 ani - 3 x1 plic; -copii cu varsta cuprinsa intre 6 - 14 ani - 2 x2 plicuri; -adolescenti si adulti - 3 x2 plicuri; In afectiuni cronice: - copii cu varsta cuprinsa intre 6 - 14 ani - 3x 1 plic; -adolescenti si adulti - 2x 2 plicuri; Mucoviscidoza: - copii sub 2 ani - 3 x1/2 plic; - copii cu varsta cuprinsa intre 2 - 5 ani - 4x 1 plic; -copii in varsta de peste 6 ani - 3x 2 plicuri. Daca este necesar, aceste doze pot fi marite, deoarece nu se cunosc efecte secundare toxice ale acetilcisteinei. Durata tratamentului se orienteaza dupa tabloul clinic. in afectiunile acute, durata tratamentului este de 5-7 zile. In bronsita cronica si mucoviscidoza, durata tratamentului este mai lunga, pentru a preveni infectiile. In aceste cazuri, durata tratamentului va fi mai indelungata sau va trebui facuta in cicluri de administrare de cateva luni. Nota pentru diabetici: 1 plic Siran 100 contine zaharoza in cantitate echivalenta cu 0,24 BU (bread units). Va recomandam respectarea dozelor prescrise, altfel Siran Long nerealizand efectul dorit: La adultii si adolescentii cu varsta peste 14 ani: -1 tableta efervescenta o data/zi sau 2 x 1/2 tableta Siran Long (ceea ce corespunde unei cantitati de 600 mg acetilcisteina zilnic). Adultii si adolescentii cu varsta peste 14 ani: -1 tableta x 2 sau 3 ori/zi Siran 200 efervescent (ceea ce corespunde unei cantitati de 400 - 600 mg acetilcisteina zilnic); -copiii cu varsta cuprinsa intre 6 - 14 ani: 1/2 tableta x 3 sau 4 ori/zi Siran 200 efervescent (ceea ce corespunde unei cantitati de 300 - 400 mg acetilcisteina zilnic); -copiii cu varsta cuprinsa intre 2 - 5 ani: 1/2 tableta x 2 sau 3 ori/zi Siran 200 efervescent (ceea ce corespunde unei cantitati de 200 - 300 mg acetilcisteina zilnic). In mucoviscidoza: -copiii mai mari de 6 ani, adolescentii si adultii: 1 tableta x 3 ori/zi Siran 200 efervescent (ceea ce corespunde unei cantitati de 600 mg acetilcisteina zilnic); -copiii cu varste cuprinse intre 2 - 6 ani: 1/2 tableta x 4 ori/zi Siran 200 efervescent (ceea ce corespunde unei cantitati de 400 mg acetilcisteina zilnic).
Contraindicatii - Siran 100, pulbere suspendabila
Sunt afectiuni sau stari in care anumite medicamente nu pot fi administrate sau se vor administra numai dupa aprecierea foarte riguroasa de catre medici, deoarece in aceste situatii beneficiile asteptate se afla intr-un raport nefavorabil cu riscurile. Pentru a putea aprecia cu exactitate daca exista contraindicatii, medicii trebuie sa fie informati asupra afectiuniilor asociate, afectiunilor preexistente si asupra tratamentelor care se administreaza pacientului precum si asupra conditiilor de viata si obiceiurilor acestuia. Contraindicatiile se pot stabili dupa inceperea tratamentului cu acest medicament sau sunt cunoscute. In astfel de cazuri trebuie informat imediat medicul. Siran 100 nu se va administra in caz de hipersensibilitate la acetilcisteina. Administrarea acetilcisteinei la nou-nascut se va efectua doar in caz de indicatie vitala (10mg/kg corp) si doar sub control medical riguros.
Masuri de precautie - Siran 100, pulbere suspendabila
Sarcina si alaptare: Siran 100 nu se va administra in sarcina, in special in primul trimestru si in perioada de alaptare, decat dupa evaluarea atenta a riscurilor si beneficiilor, deoarece nu exista pana in prezent suficiente date experimentale in cazul omului.
Reactii adverse - Siran 100, pulbere suspendabila
Medicamentele pot avea, pe langa efectele principale dorite, si efecte nedorite, asa-numitele reactii adverse. Reactiile adverse care s-au observat in cursul administrarii de acetilcisteina, dar nu este obligatoriu sa apara la fiecare pacient, vor fi enumerate in continuare. Cu totul izolat, s-au semnalat pirozis, greturi, varsaturi si diaree. in cazuri rare, s-a raportat aparitia stomatitei, cefaleei si tinitusului. S-au mai observat, izolat, reactii alergice dupa administrarea preparatelor cu acetilcisteina, de ex. prurit, urticarie, exantem, "rush", inflamatia mucoasei nazale si a traheei, bronhospasm, tahicardie si scaderea tensiunii arteriale. Cazuri izolate de bronhospasm s-au raportat preponderent la pacientii cu hiperreactivitate a sistemului bronsic, in astmul bronsic, asa numitii "hiper-responders" (sensibilitate crescuta a bronhiilor fata de anumiti factori iritanti). In afara acestora, s-au mai semnalat ocazionale hemoragii legate de administrarea acetilcisteinei, determinate partial de reactiile de hipersensibilitate. Diminuarea agregarii plachetare in prezenta acetilcisteinei a fost confirmata prin diferite investigatii, desi nu este posibila aprecierea privind relevanta clinica pana in prezent.
-
22 Nov
Bun venit VkIJpWuNT pe Webclinic.
-
21 Nov
Bun venit DhrVsVlsnXoFU pe Webclinic.
-
21 Nov
Bun venit WiFoxRXk pe Webclinic.
- doctor oftalmolog iasi
- medic homeopat iasi
- imagistica arad
- cabinete medicale bucuresti
- psiholoie constanta
- doctor dermatolog iasi
- dermatologie bucuresti
- doctor cardiolog iasi
- cabinete genetica medicala constanta
- centre chirurgie estetica constanta
- cabinet ginecologie oradea
- medic recuperare medicala oradea
- cabinet cardiologie bucuresti
- optica oradea
- orl copii iasi
- centre medicale arad
- clinica obstetrica ginecologie arad
- maternitate constanta