Prospect Sirdalud, comprimate
Compozitie - Sirdalud, comprimate
Comprimate (cu doua crestaturi in cruce) continand 4 mg tizanidina clorhidrat.
Actiune terpeutica - Sirdalud, comprimate
Tratamentul spasmelor musculare si al spasticitatii.
Indicatii - Sirdalud, comprimate
Spasme musculare dureroase asociate cu tulburari statice si functionale ale coloanei vertebrale (sindroame cervicale si lombare); dupa interventii chirurgicale, ex. hernie de disc sau osteoartrita a soldului. Spasticitate datorata unor afectiuni neurologice, cum ar fi scleroza multipla, mielopatie cronica, boli degenerative ale maduvei spinarii, accidente cerebrovasculare si paralizie cerebrala.
Doze si mod de administrare - Sirdalud, comprimate
Ameliorarea spasmelor musculare dureroase: se administreaza 2 pana la 4 mg de trei ori pe zi. In cazuri grave, o doza suplimentara de 2 pana la 4 mg se poate administra seara. Spasticitatea datorata afectiunilor neurologice: dozele se vor adapta nevoilor fiecarui pacient. Doza zilnica initiala nu trebuie sa depaseasca 6 mg, divizata in trei prize. Poate fi crescuta gradat, de 2 ori sau o data pe saptamana, cu cate 2 pana la 4 mg. Raspunsul terapeutic optim se obtine in general cu o doza zilnica de 12-24 mg, administrata in 3 sau 4 prize la intervale egale. Nu trebuie depasita doza zilnica de 36 mg.
Contraindicatii - Sirdalud, comprimate
Nu se cunosc.
Masuri de precautie - Sirdalud, comprimate
La pacientii cu functie renala sau hepatica afectata, doza trebuie adaptata nevoilor individuale. A nu se lasa la indemana copiilor! Efecte asupra abilitatii de a conduce autovehicule sau de a supraveghea masini: pacientii care prezinta somnolenta la inceputul tratamentului nu trebuie sa indeplineasca activitati care necesita concentrare si atentie, ex. conducerea de autovehicule sau manevrarea de utilaje. Sarcina si alaptare: Sirdalud nu are efecte teratogene la animale, dar siguranta utilizarii lui in sarcina nu a fost inca stabilita. Experienta utilizarii medicamentului la copii este inca limitata, iar siguranta administrarii lui la sugari alimentati natural si pentru mame nu este cunoscuta.
Reactii adverse - Sirdalud, comprimate
In doze mici, asa cum se recomanda pentru ameliorarea spasmelor musculare dureroase, efectele secundare sunt rare si de obicei blande si trecatoare. Ele includ somnolenta, oboseala, ameteli, uscaciunea gurii, greata si o usoara reducere a presiunii sanguine. in doze mai mari, cum sunt cele recomandate in spasticitate, efectele secundare mentionate mai sus sunt mai frecvente si mai pronuntate, dar rareori atat de grave incat sa faca necesara intreruperea tratamentului. In plus, pot aparea slabiciune musculara si insomnie si s-au observat cazuri de hipotensiune si bradicardie. La cativa pacienti s-au inregistrat cresteri trecatoare ale transaminazelor in ser.
-
22 Nov
Bun venit VkIJpWuNT pe Webclinic.
-
21 Nov
Bun venit DhrVsVlsnXoFU pe Webclinic.
-
21 Nov
Bun venit WiFoxRXk pe Webclinic.
- doctor iasi
- diabet bucuresti
- doctor homeopat iasi
- cabinete ortopedie traumatologie constanta
- medic dermatolog bucuresti
- cabinet ginecologie arad
- doctor cardiolog iasi
- medic oftalmolog iasi
- clinica oradea
- medic ginecolog bucuresti
- medic recuperare medicala oradea
- neurologie bucuresti
- cabinet cardiologie bucuresti
- neurologie iasi
- neurologie constanta
- optician arad