Prospect Tisasen a+b 10 mg, tablete filmate
Compozitie - Tisasen a+b 10 mg, tablete filmate
Ingredientul activ al Tisasen 10mg tablete filmate este senozid A si B, 10mg pe tableta. In tabletele filmate se afla de asemanea ingrediente inactive coloidal anhidrous silica, stearat de magneziu si celluloza microcristalina.
Indicatii - Tisasen a+b 10 mg, tablete filmate
Tisasen este un laxativ. El poate fi folosit pentru o scurta perioada de tratamnet al constipatiei. El poate fi deasemenea folosit ca laxativ (purgativ) inaintea examinari X raze, endoscopice sau preoperator.
Doze si mod de administrare - Tisasen a+b 10 mg, tablete filmate
Dupa indicatiile medicului curant. Ca laxative Tisasen se foloseste pe o perioada scurta, nu mai mult de o saptamana. La adulti si la copii peste 12 ani 20 mg/zi seara la culcare. Ca purgativ doza zilnica este de 20 si 40 mg/zi seara la culcare.Tisasen A+B nu se administreza la copii de 12 ani sau la tineri.
Contraindicatii - Tisasen a+b 10 mg, tablete filmate
Nu se administreza Tisasen daca pacientul este hipersensibil la oricare din ingredienti. Nu se ia Tisasen inainte de a vorbi cu medicul curant daca aveti urmatoarele simptome: greata , varsaturi sau alte semne de apendicita (febra, dureri in fosa iliaca drepta), abdoment acut chirurgical, fecalom, dureri abdominale nediagnosticate. Sarcina si lactatie.
Reactii adverse - Tisasen a+b 10 mg, tablete filmate
Rareori, tranzitoriu poate apare flatulenta sau dureri abdominale. Administrarea pelungita poate produce diaree cu pierdere de apa si electoliti (potasiu), deasemanea este posibil sa produca o tulburare functionala a colonului. Senozidele pot colora in galben brun sau rosu urina. Daca aveti acestea sau oricare alte efecte secundare, anuntati medicul curant. Interactiuni In cazul in care se utilizeaza medicamente: antiaritmice, diuretice, digitalice si corticosteroizi consultati medicul inaintea inceperii tratamentului cu Tisasen. Interactiuni speciale Nu se va folosi medicamentul dupa data expirarii inscrisa pe cutie si blister. Nu lasati medicamentul la indemana copiilor. Daca aveti nedumeriri intrebati medicul curant sau farmacistul. A se pastra la temperatura cuprinsa intre 15–30 grade Celsius, la loc uscat, in cutia originala.
-
21 Nov
Bun venit WiFoxRXk pe Webclinic.
-
21 Nov
Bun venit VBLKzALvxyVHjaR pe Webclinic.
-
21 Nov
Bun venit ISSOiSeFNZ pe Webclinic.
- cabinete medicina interna constanta
- cabinet cardiologie bucuresti
- medic chirurg bucuresti
- cabinet dermatologie bucuresti
- cabinete medicale bucuresti
- analize medicale iasi
- cabinete ortopedie traumatologie constanta
- orl constanta
- cabinet medical dermatologie oradea
- cabinete ginecologie constanta
- doctor neurolog iasi
- doctor cardiolog iasi
- cabinet reumatologie iasi
- doctor medicina muncii constanta