CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Torecan




Compozitie - Torecan
Drajeuri (sub forma de dimaleat) de 6,5 mg. Supozitoare (sub forma de dimaleat) de 6,5 mg. Fiole de 1 ml (sub forma de dimaleat) cu 6,5 mg.

Actiune terapeutica - Torecan
Antiemetic si antivertiginos.

Indicatii - Torecan
Greata si voma asociate cu tulburari gastrointestinale, intoleranta la medicamente, traume cerebrale si presiune intracraniana crescuta, dupa radioterapie si postoperator. Vertij asociat cu ateroscleroza, in sindromul Mnire si alte boli sau leziuni care afecteaza aparatul vestibular, procese expansive intracraniene, dupa traumatisme craniene. Rau de miscare.

Doze si mod de administrare - Torecan
1 comprimat sau 1 supozitor de 1-3 ori pe zi, in cazuri acute, o fiola (1 ml) prin injectie i.m. sau i.v. lenta. Pentru prevenirea varsaturilor postoperatorii: o fiola (1 ml) i.m., cu o jumatate de ora inainte de sfarsitul operatiei.

Contraindicatii - Torecan
Hipersensibilitate la fenotiazine, stari comatoase. Torecan-ul nu trebuie administrat copiilor sub 15 ani, deoarece la aceste varste exista o susceptibilitate crescuta pentru efecte secundare extrapiramidale.

Masuri de precautie - Torecan
Avertizare: se vor evita cu desavarsire injectiile intraarteriale. S-a observat rar diskinezie tardiva la pacientii in varsta tratati cu Torecan pe termen lung. Asadar, acesti pacienti nu trebuie tratati cu Torecan mai mult de 2 luni si trebuie monitorizati cu atentie, pentru a observa aparitia unor semne neurologice nedorite. Torecan-ul poate afecta capacitatea de reactie a pacientului (ex. in conducerea de vehicule, manevrarea de masini etc.). Fenomenele de hipotensiune sunt rare (pentru tratament, vezi Supradozare - Tratament). Poate aparea depresie a SNC si/sau agitatie in fazele postoperatorii ale anesteziei. A nu se lasa la indemana copiilor! Sarcina si alaptare: Torecan-ul nu trebuie administrat femeilor insarcinate sau care alapteaza, decat daca este absolut necesar.

Reactii adverse - Torecan
Uscaciunea gurii, astenie, somnolenta, tahicardie, hipotensiune. In cazuri izolate, s-au observat anomalii ale functiei hepatice si aparitia sindromului malign neuroleptic. Ca si alti derivati fenotiazinici, desi rar si de obicei la pacienti mai tineri, Torecan-ul poate provoca simptome extrapiramidale (crize oculogire, tulburari de deglutitie si vorbire, spasme musculare). Aceste simptome raspund de obicei prompt la tratamentul parenteral cu un agent antiparkinsonian. In multe cazuri, simptomele extrapiramidale dispar rapid dupa intreruperea tratamentului.

Drajeuri (sub forma de dimaleat) de 6,5 mg. Supozitoare (sub forma de dimaleat) de 6,5 mg. Fiole de 1 ml (sub forma de dimaleat) cu 6,5 mg. Antiemetic si antivertiginos. Greata si voma asociate cu tulburari gastrointestinale, intoleranta la medicamente, traume cerebrale si presiune intracraniana crescuta, dupa radioterapie si postoperator. Vertij asociat cu ateroscleroza, in sindromul Mnire si alte boli sau leziuni care afecteaza aparatul vestibular, procese expansive intracraniene, dupa traumatisme craniene. Rau de miscare. )))Doze si mod de administrare 1 comprimat sau 1 supozitor de 1-3 ori pe zi, in cazuri acute, o fiola (1 ml) prin injectie i.m. sau i.v. lenta. Pentru prevenirea varsaturilor postoperatorii: o fiola (1 ml) i.m., cu o jumatate de ora inainte de sfarsitul operatiei. )))Contraindicatii Hipersensibilitate la fenotiazine, stari comatoase. Torecan-ul nu trebuie administrat copiilor sub 15 ani, deoarece la aceste varste exista o susceptibilitate crescuta pentru efecte secundare extrapiramidale. )))Masuri de precautie Avertizare: se vor evita cu desavarsire injectiile intraarteriale. S-a observat rar diskinezie tardiva la pacientii in varsta tratati cu Torecan pe termen lung. Asadar, acesti pacienti nu trebuie tratati cu Torecan mai mult de 2 luni si trebuie monitorizati cu atentie, pentru a observa aparitia unor semne neurologice nedorite. Torecan-ul poate afecta capacitatea de reactie a pacientului (ex. in conducerea de vehicule, manevrarea de masini etc.). Fenomenele de hipotensiune sunt rare (pentru tratament, vezi Supradozare - Tratament). Poate aparea depresie a SNC si/sau agitatie in fazele postoperatorii ale anesteziei. A nu se lasa la indemana copiilor! Sarcina si alaptare: Torecan-ul nu trebuie administrat femeilor insarcinate sau care alapteaza, decat daca este absolut necesar. Uscaciunea gurii, astenie, somnolenta, tahicardie, hipotensiune. In cazuri izolate, s-au observat anomalii ale functiei hepatice si aparitia sindromului malign neuroleptic. Ca si alti derivati fenotiazinici, desi rar si de obicei la pacienti mai tineri, Torecan-ul poate provoca simptome extrapiramidale (crize oculogire, tulburari de deglutitie si vorbire, spasme musculare). Aceste simptome raspund de obicei prompt la tratamentul parenteral cu un agent antiparkinsonian. In multe cazuri, simptomele extrapiramidale dispar rapid dupa intreruperea tratamentului.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente