Prospect Trimepranol, comprimate
Compozitie - Trimepranol, comprimate
Comprimate continand 10 si 40 mg metipranolol
Actiune terapeutica - Trimepranol, comprimate
Metipranololul este un simpatolitic neselectiv sintetic, cu actiune similara chinidinei: scade frecventa cardiaca, prelungeste conducerea atrio-ventriculara, scade contractilitatea miocardica si presiunea sanguina.
Indicatii - Trimepranol, comprimate
Angina pectorala, stari postinfarct (profilaxia ischemiei), aritmii supraventriculare si ventriculare, hipertensiune instabila si juvenila (ca unica terapie sau asociata cu saluretice), hipertensiune esentiala asociata in special cu hipertrofia ventriculului stang; hipertensiune secundara, reno-vasculara din IRC; sindrom hiperkinetic primar si secundar (terapie adjuvanta in tireotoxicoza, feocromocitom, tratamentul reactiei adverse cu hormoni tiroidieni); miocardopatie hipertrofica, indicatii neuro-psihice: anxietate, tahicardie neuro-psihogena, astenie neuro-circulatorie, tremor cauzat de terapia cu litiu.
Doze si mod de administrare - Trimepranol, comprimate
Este necesara stabilirea pentru fiecare pacient a dozei minime eficace prin cresterea gradata a dozei zilnice cu cate 10 mg, reper de orientare fiind ritmul cardiac, care poate varia intre 50-60 b.p.m., dar nu sub 40-50 b.p.m.; doza zilnica poate fi fractionata in 2-3 prize inainte de mese, iar in hipertensiune este recomandata o singura doza dimineata. In angina pectorala doza medie zilnica este de 80 mg, in cazurile mai grave crescand la 120 mg sau chiar mai mult. In hipertensiune, doza zilnica este de 40-80 mg. Pentru indicatiile neuro-psihice, doza este de 10-30 mg/zi. In terapia tremorului produs de tratamentul cu litiu doza nu trebuie sa depaseasca 30 mg.
Contraindicatii - Trimepranol, comprimate
Insuficienta cardiaca manifesta, bradicardie si bloc AV de grad inalt, hipotensiune, BPOC, hipoglicemie, acidoza metabolica, arterioscleroza sistemica avansata, infarct miocardic recent, astm bronsic.
Masuri de precautie - Trimepranol, comprimate
Sarcina si lactatie: este contraindicat tratamentul cu trimepranol in timpul alaptarii; medicamentul trece prin bariera placentara, deci se recomanda precautie in indicarea medicamentului la gravide.
Reactii adverse - Trimepranol, comprimate
Greata, varsaturi, diaree, bradicardie, hipotensiune, fenomene Raynaud. La indivizii sensibili: depresii, halucinatii, bronhospasm, retentie de fluide, cresteri in greutate, uscaciunea gurii, spasme musculare. in terapia pe termen lung, la pacientii sensibili poate sa apara risc de: edem pulmonar, insuficienta cardiaca, discrazii sanguine, sindrom oculo-cutanat.
-
23 Nov
Bun venit CJFAUXDZoPe pe Webclinic.
-
23 Nov
Bun venit DYDOYQwx pe Webclinic.
-
23 Nov
Bun venit KIlPyEvWeegxv pe Webclinic.
- doctor neurolog bucuresti
- doctor orl iasi
- dermatologie bucuresti
- optica medicala adar
- clinica neurologie arad
- medicina hiperbara constanta
- cardiolog bucuresti
- doctor endocrinolog iasi
- medic ginecolog arad
- doctor ortopedie constanta
- doctor reumatolog iasi
- oftalmologie oradea
- operatii chirurgicale constanta
- fizioterapie constanta
- neurologie iasi
- cardiolog iasi
- centru medical bucuresti
- ecografie bucuresti