Prospect Trusopt, solutie oftalmica
Compozitie - Trusopt, solutie oftalmica
Trusopt (solutie oftalmica de dorzolamid hidroclorid, MSD) este un nou inhibitor al anhidrazei carbonice, destinat administrarii topice oculare. Spre deosebire de inhibitorii orali ai anhidrazei carbonice, Trusopt, care se administreaza topic, isi exercita efectele direct la nivelul ochilor.
Indicatii - Trusopt, solutie oftalmica
Solutia oftalmica de Trusopt este indicata in tratamentul tensiunii intraoculare crescute, la pacientii cu: hipertensiune oculara; glaucom cu unghi deschis; glaucom pseudoexfoliativ si alte glaucoame secundare cu unghi deschis.
Doze si mod de administrare - Trusopt, solutie oftalmica
Atunci cand este administrat in monoterapie, doza de solutie oftalmica de Trusopt este o picatura de trei ori pe zi in ochiul afectat (ochii afectati). Atunci cand este administrat ca terapie complementara, asociat cu un beta-blocant oftalmic, doza este de o picatura de Trusopt de doua ori pe zi in ochiul afectat (ochii afectati). Cand se decide inlocuirea unui alt agent oftalmic antiglaucomatos cu Trusopt, se administreaza inclusiv in ultima zi doza zilnica corespunzatoare din agentul anterior utilizat, iar din ziua urmatoare se administreaza Trusopt. Daca pacientului i se administreaza mai multe medicamente topice oftalmice, ele trebuie administrate la intervale de cel putin 10 minute.
Contraindicatii - Trusopt, solutie oftalmica
Trusopt este contraindicat la pacientii cu hipersensibilitate la oricare dintre componentele acestui produs.
Masuri de precautie - Trusopt, solutie oftalmica
Trusopt nu a fost studiat la pacienti cu afectare renala severa (clearence al creatininei Interactiuni medicamentoase: studii despre interactiuni medicamentoase specifice nu au fost realizate pentru solutia oftalmica de Trusopt. In studiile clinice, Trusopt a fost administrat concomitent cu urmatoarele medicamente, fara vreo evidenta a unor interactiuni adverse: solutie oftalmica de timolol, solutie oftalmica de betaxolol si medicatie sistemica incluzand inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei, blocanti ai canalelor de calciu, diuretice, medicamente antiinflamatoare nesteroidiene incluzand aspirina si hormoni (de ex. estrogeni, insulina, tiroxina). Trusopt este un inhibitor al anhidrazei carbonice si, cu toate ca se administreaza topic, se absoarbe sistemic. In studii clinice, administrarea de Trusopt nu a fost asociata cu tulburari acido-bazice. Oricum, aceste tulburari au fost raportate pentru inhibitorii anhidrazei carbonice administrati oral, si au rezultat uneori din interactiuni medicamentoase (de ex. toxicitate asociata terapiei cu doze mari de salicitat). De aceea, potentialul unor asemenea interactiuni medicamentoase trebuie luat in considerare la pacientii care primesc Trusopt.
Reactii adverse - Trusopt, solutie oftalmica
In studiile clinice pe termen lung efectuate la 1108 de pacienti tratati cu Trusopt in monoterapie sau tratament complementar cu beta-blocanti oftalmici, cele mai frecvente reactii adverse raportate, legate de medicament si simptome locale au fost: gust amar, arzator sau usturator, vedere neclara, prurit al ochiului, lacrimare, cefalee, conjunctivita, inflamarea pleoapei, greata, iritarea pleoapei si astenie/oboseala. Cele mai frecvente cauze de intrerupere (aprox. 3%) a tratamentului cu Trusopt au fost reactiile adverse oculare legate de medicament, in primul rand conjunctivita si reactiile pleoapelor. Iridociclita si rash-ul au fost raportate rareori. A fost raportat un caz de urolitiaza. Teste de laborator: Trusopt nu a fost asociat cu tulburari electrolitice semnificative clinic. Supradozare: nu exista date disponibile in ceea ce priveste supradozajul la oameni prin ingestie deliberata sau accidentala. Tratamentul trebuie sa fie simptomatic si de sustinere. Poate aparea un dezechilibru electrolitic, se poate dezvolta acidoza sau pot aparea efecte asupra sistemului nervos central. Nivelurile serice de electroliti (in special potasiul) si nivelurile pH-ului sanguin trebuie monitorizate. Forma de prezentare: flacon cu 5 ml solutie oftalmica sterila, fiecare ml de Trusopt 2% contine 22,3 mg de dorzolamid hidroclorid. Solutia oftalmica de Trusopt este clara, incolora sau aproape incolora, usor vascoasa. Conditii de pastrare: Solutia oftalmica de Trusopt se va pastra intre 15 - 30 grade Celsius, ferit de lumina.
-
21 Nov
Bun venit WiFoxRXk pe Webclinic.
-
21 Nov
Bun venit VBLKzALvxyVHjaR pe Webclinic.
-
21 Nov
Bun venit ISSOiSeFNZ pe Webclinic.
- clinica obstetrica ginecologie arad
- doctor cardiolog iasi
- laboratoare analize medicale constanta
- doctor medicina interna iasi
- cabinet fizioterapie oradea
- cabinet medical oradea
- doctor ortopedie constanta
- doctor iasi
- cabinete ginecologie constanta
- ginecolog oradea
- doctor oftalmolog iasi
- centre medicale arad
- medic pediatru bucuresti
- cabinet cardiologie bucuresti
- doctor chirurgie estetica constanta