CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Urografin




Compozitie - Urografin
1 ml 76% 0,10 g amidotrizoat de sodiu, 0,66 megluminamidotrizoat in solutie apoasa (corespunzator la 370 ml iod/ml la 76% ) 1 ml 60% contin 0,08 g amidotrizoat de sodiu, 0,52 megluminamidotrizoat in solutie apoasa (corespunzator la 292 mg iod/ml la 60%).

Actiune terapeutica - Urografin
Produs radiologic de contrast.

Indicatii - Urografin
In urografia intravenoasa si retrograda. In angiografie utilizand angiografia de substractie digitala (pentru coronarografie numai Urografin-76%) si reprezentarea cavitatilor corporale (nu se va utiliza insa pentru mielografie, ventriculografie, cisternografie).

Doze si mod de administrare - Urografin
Urografia intravenoasa: la adulti si la tineri pentru fiecare kg de greutate corporala pana la 1,5 ml Urografin 60% (max. 150 ml) sau 1 ml Urografin 76% (max. 100 ml).

Contraindicatii - Urografin
Hipertireoza manifesta, insuficienta cardiaca decompensata. Indicatiile de administrare se vor pune deosebit de riguros in cazul unei hipersensibilitati fata de mijloacele de contrast ce contin iod, in cazurile de tulburare functionala grava hepatica sau renala, in insuficienta cardiovasculara, emfizem pulmonar, o stare generala proasta, arterioscleroza cerebrala, diabet zaharat care necesita tratament, o suferinta cerebrala insotita de convulsii, hipertireoza latenta, gusa nodulara, plasmocitom, sarcina.

Masuri de precautie - Urografin
Interactiuni: diagnosticul tiroidian prin radioizotopi este modificat pe o durata de 2-6 saptamani. Recomandari: nu se va restrange in nici un caz aportul de lichide in cazul unui plasmocitom, diabet zaharat care necesita tratament, poli- sau oligurie, guta, ca si la sugari, copii mici si pacienti varstnici cu o stare generala alterata. O tulburare hidroelectrolitica trebuie echilibrata. Datorita pericolului unor crize de hipertensiune la pacientii cu feocromocitom se recomanda in prealabil o medicatie cu blocanti de alfa receptori. Alte informatii detaliate sunt de gasit in publicatiile de specialitate.

Reactii adverse - Urografin
Aceste reactii secundare, in legatura cu administrarea intravasculara de substante de contrast ce contin iod, sunt de obicei usoare pana la medii si trecatoare, desi au fost observate si reactii grave ce pot ameninta viata (mergand pana la oprirea circulatiei vasculare, soc anafilactic), chiar moarte. Cele mai frecvente reactii care apar dupa administrarea intravasculara sunt reprezentate insa de greata, varsaturi, inrosirea tegumentelor, senzatie generala de caldura sau de dureri. De asemenea pot aparea reactii cu o simptomatologie alergica. Acestea pot reprezenta primele elemente ale unei stari de soc care va urma (atentie deci, in special la predispozitiile alergice). In unele cazuri rare se poate ajunge la insuficiente renale trecatoare si la reactii intarziate. Administrarea poate duce doar in cazuri singulare la reactii tisulare ceva mai puternice. In urografia retrograda tulburarile subiective ca senzatia de caldura si greata, sunt rare. Reactii de hipersensibilitate mergand pana la starea de soc sunt foarte rare.

1 ml 76% 0,10 g amidotrizoat de sodiu, 0,66 megluminamidotrizoat in solutie apoasa (corespunzator la 370 ml iod/ml la 76% ) 1 ml 60% contin 0,08 g amidotrizoat de sodiu, 0,52 megluminamidotrizoat in solutie apoasa (corespunzator la 292 mg iod/ml la 60%). Produs radiologic de contrast. In urografia intravenoasa si retrograda. In angiografie utilizand angiografia de substractie digitala (pentru coronarografie numai Urografin-76%) si reprezentarea cavitatilor corporale (nu se va utiliza insa pentru mielografie, ventriculografie, cisternografie). )))Doze si mod de administrare Urografia intravenoasa: la adulti si la tineri pentru fiecare kg de greutate corporala pana la 1,5 ml Urografin 60% (max. 150 ml) sau 1 ml Urografin 76% (max. 100 ml). )))Contraindicatii Hipertireoza manifesta, insuficienta cardiaca decompensata. Indicatiile de administrare se vor pune deosebit de riguros in cazul unei hipersensibilitati fata de mijloacele de contrast ce contin iod, in cazurile de tulburare functionala grava hepatica sau renala, in insuficienta cardiovasculara, emfizem pulmonar, o stare generala proasta, arterioscleroza cerebrala, diabet zaharat care necesita tratament, o suferinta cerebrala insotita de convulsii, hipertireoza latenta, gusa nodulara, plasmocitom, sarcina. )))Masuri de precautie Interactiuni: diagnosticul tiroidian prin radioizotopi este modificat pe o durata de 2-6 saptamani. Recomandari: nu se va restrange in nici un caz aportul de lichide in cazul unui plasmocitom, diabet zaharat care necesita tratament, poli- sau oligurie, guta, ca si la sugari, copii mici si pacienti varstnici cu o stare generala alterata. O tulburare hidroelectrolitica trebuie echilibrata. Datorita pericolului unor crize de hipertensiune la pacientii cu feocromocitom se recomanda in prealabil o medicatie cu blocanti de alfa receptori. Alte informatii detaliate sunt de gasit in publicatiile de specialitate. Aceste reactii secundare, in legatura cu administrarea intravasculara de substante de contrast ce contin iod, sunt de obicei usoare pana la medii si trecatoare, desi au fost observate si reactii grave ce pot ameninta viata (mergand pana la oprirea circulatiei vasculare, soc anafilactic), chiar moarte. Cele mai frecvente reactii care apar dupa administrarea intravasculara sunt reprezentate insa de greata, varsaturi, inrosirea tegumentelor, senzatie generala de caldura sau de dureri. De asemenea pot aparea reactii cu o simptomatologie alergica. Acestea pot reprezenta primele elemente ale unei stari de soc care va urma (atentie deci, in special la predispozitiile alergice). In unele cazuri rare se poate ajunge la insuficiente renale trecatoare si la reactii intarziate. Administrarea poate duce doar in cazuri singulare la reactii tisulare ceva mai puternice. In urografia retrograda tulburarile subiective ca senzatia de caldura si greata, sunt rare. Reactii de hipersensibilitate mergand pana la starea de soc sunt foarte rare.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente