CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Venter, comprimate1 000 mg




Compozitie - Venter, comprimate1 000 mg
Comprimate continand 1 000 mg sucralfat

Actiune terapeutica - Venter, comprimate1 000 mg
Venter este o sare bazica de aluminiu a octasulfatului de zaharoza. Actioneaza la nivelul leziunii ulceroase, formand cu proteinele tesutului necrozat o pelicula protectoare. Aceasta previne actiunea ulterioara a pepsinei, HCl si a acizilor biliari. Sucralfatul nu neutralizeaza acizii. Inhiba actiunea pepsinei si o reduce cu aproximativ 30%. Doar 3 - 5% din sucralfat se absoarbe si se excreta renal. Sucralfatul nu prezinta actiune sistemica.

Indicatii - Venter, comprimate1 000 mg
Ulcer gastric, ulcer duodenal, hiperfosfatemie la pacientii cu uremie, dializati sau nu, daca se impune scaderea fosfatemiei.

Doze si mod administrare - Venter, comprimate1 000 mg
Dozele recomandate pentru adulti sunt de cate 1 comprimat inainte de fiecare masa principala si 1 comprimat imediat inainte de culcare, inghitite intregi, pe stomacul gol (1/2-1 ora inainte de masa), cu lichid din abundenta. Daca se prescriu concomitent si antiacide, nu vor fi luate intr-un interval mai mic de 1/2 ora inainte sau dupa Venter. Aceeasi schema se aplica pentru reducerea fosforemiei, doza de sucralfat putand fi redusa daca nivelul fosforemiei o permite. La majoritatea pacientilor, vindecarea ulcerului gastric se obtine in 4-6 saptamani, uneori este necesara prelungirea tratamentului la maximum 12 saptamani.

Contraindicatii - Venter, comprimate1 000 mg
Nu se recomanda in timpul sarcinii (efectele sale nefiind inca studiate in aceasta situatie). Precautii in insuficienta renala severa.

Reactii adverse - Venter, comprimate1 000 mg
Cu o frecventa scazuta poate sa apara constipatie.

Comprimate continand 1 000 mg sucralfat Venter este o sare bazica de aluminiu a octasulfatului de zaharoza. Actioneaza la nivelul leziunii ulceroase, formand cu proteinele tesutului necrozat o pelicula protectoare. Aceasta previne actiunea ulterioara a pepsinei, HCl si a acizilor biliari. Sucralfatul nu neutralizeaza acizii. Inhiba actiunea pepsinei si o reduce cu aproximativ 30%. Doar 3 - 5% din sucralfat se absoarbe si se excreta renal. Sucralfatul nu prezinta actiune sistemica. Ulcer gastric, ulcer duodenal, hiperfosfatemie la pacientii cu uremie, dializati sau nu, daca se impune scaderea fosfatemiei. )))Doze si mod administrare Dozele recomandate pentru adulti sunt de cate 1 comprimat inainte de fiecare masa principala si 1 comprimat imediat inainte de culcare, inghitite intregi, pe stomacul gol (1/2-1 ora inainte de masa), cu lichid din abundenta. Daca se prescriu concomitent si antiacide, nu vor fi luate intr-un interval mai mic de 1/2 ora inainte sau dupa Venter. Aceeasi schema se aplica pentru reducerea fosforemiei, doza de sucralfat putand fi redusa daca nivelul fosforemiei o permite. La majoritatea pacientilor, vindecarea ulcerului gastric se obtine in 4-6 saptamani, uneori este necesara prelungirea tratamentului la maximum 12 saptamani. )))Contraindicatii Nu se recomanda in timpul sarcinii (efectele sale nefiind inca studiate in aceasta situatie). Precautii in insuficienta renala severa. Cu o frecventa scazuta poate sa apara constipatie.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente