Prospect Vermin, comprimate
Compozitie - Vermin, comprimate
Comprimate de 100 mg mebendazolum.
Indicatii - Vermin, comprimate
Este indicat pentru tratamentul infestarilor simple sau mixte cu Enterobius vermicularis (oxiuroza), Trichuris trichiura (tricocefaloza), Ascaris lumbricoides (ascaridioza), Ancylostoma duodenale, Necator americanus (ankilostomiaza), Strongyloides stercoralis (strongiloidioza), Taenia spp. (teniaza).
Doze si mod de administrare - Vermin, comprimate
Enterobiaza: 1 tableta sau 5 ml de suspensie administrate ca singura doza. De vreme ce reinfectiile cu Enterobius vermicularis sunt foarte frecvente, se recomanda ca tratamentul sa fie repetat dupa 2 si 4 saptamani, mai ales in cadrul programelor de eradicare. Ascaridioza, tricocefaloza, ankilostomiaza si infectii mixte: 1 tableta de 2 ori pe zi sau 5 ml suspensie dimineata si seara timp de 3 zile consecutiv. Acest dozaj se aplica atat la copii cat si la adulti. Teniaza si strongiloidioza: adulti: desi au fost obtinute rezultate favorabile si la doze mai mici, este recomandabil a se prescrie 2 tablete de 2 ori pe zi sau 2 x 5 ml dimineata si seara timp de 3 zile consecutiv, pentru a obtine vindecarea completa. Chiar si la aceasta doza ridicata, efectele secundare sunt rare. Doza pentru copii este mentinuta la 1 tableta de 2 ori pe zi sau 1 x 5 ml de doua ori pe zi timp de 3 zile consecutiv. Nu sunt necesare masuri speciale cum ar fi regimul dietetic sau folosirea laxativelor. Flaconul cu suspensie se agita inainte de folosire. La copii sub 1 an, vezi \\"Precautii\\".
Contraindicatii - Vermin, comprimate
Este contraindicat persoanelor cu hipersensibilitate la medicament.
Masuri de precautie - Vermin, comprimate
Experienta documentata corespunzator nu este suficienta la copii sub 1 an, si cum in aceasta grupa de varsta s-au raportat in mod exceptional cazuri de convulsii, trebuie administrat copiilor la aceasta varsta doar daca infectiile helmintice interfereaza semnificativ cu starea nutritionala si dezvoltarea fizica. Sarcina si alaptare: la sobolani si soareci in doze orale unice, exercita o activitate embriotoxica si teratogenica. Aceste efecte nu au fost observate la iepuri, caini, oi sau cai. Desi pana in prezent experienta la oameni a dovedit ca administrarea in timpul sarcinii nu comporta riscuri, trebuie puse in balanta beneficiile terapeutice si riscurile posibile ale prescrierii medicamentului in special in primul trimestru al sarcinii. Nu se cunoaste daca mebendazol este excretat in laptele uman. De aceea, administrarea de femeilor care alapteaza trebuie facuta cu prudenta. Efecte asupra abilitatii de a conduce sau de a lucra cu masini nu afecteaza starea de vigilenta sau abilitatea de a conduce masini.
Reactii adverse - Vermin, comprimate
La administrarea au fost raportate numai reactii adverse minore. Dureri abdominale tranzitorii si diaree au fost raportate rar, cazul unor infestari masive si al expulzarii viermilor. Reactii de hipersensibilitate ca exantem, rash, urticarie si angioedem au fost rar observate.
-
22 Dec
Bun venit AdgFJNEndrwq pe Webclinic.
-
22 Dec
Bun venit AkNXBIJWcga pe Webclinic.
-
22 Dec
Bun venit VtBxhThzHB pe Webclinic.
- ecografie arad
- cabinet medical dermatologie oradea
- cabinet neurologie iasi
- genetica medicala constanta
- cabinete psihologie constanta
- cabinete dermatologie constanta
- optica medicala oradea
- cabinet ginecologie arad
- doctor medicina interna iasi
- fizioterapie constanta
- oftalmologie constanta
- medic ginecolog bucuresti
- doctori chirurgie constanta
- medicina muncii constanta
- doctor cardiologie constanta
- reumatologie iasi
- nastere in apa constanta