Prospect Vinpocetine, comprimate
Compozitie - Vinpocetine, comprimate
Capsule ce contin 15 mg de vinpocetina.
Actiune terapeutica - Vinpocetine, comprimate
Vinpocetine este un derivat al substantei naturale vincamin alcaloid, un extract din Vinca minor, cu o eficienta de patru ori mai mare ca substanta din care provine. Creste metabolismul la nivelul creierului prin cresterea sintezei de ATP. Deasemenea creste utilizarea de oxigen de catre creier si scade agregarea plachetara. Initial a fost recomandata sa fie folosita in afectiunile hipoxemiante severe sau de cauza ischemica. In aceste conditii, vinpocetina exercita un efect neuroprotectiv semnificativ, salvand pana la 50 % din neuroni care in absenta administrarii s-ar fii pierdut. Creste sinteza unor neurotransmitatori care sunt implicati in functii critice ale creierului cum ar fii: memoria, concentrarea si starea de spirit. Vinpocetina are efect vasodilatator la nivelul analizatorilor vizual si auditiv, ameliorand o serie de afectiuni care au ca mecansim principal vascularizatia (vertijul, tinitus, senzatia de zgomot in ureche, retinopatia).
Indicatii - Vinpocetine, comprimate
Accident vascular sau dementa de cauza vasculara. Boala Alzheimer. Tinitus. Stimulent psihic.
Doze si mod de administrare - Vinpocetine, comprimate
Se admonistreaza 1 cpasula de 2 sau 3 ori pe zi. Doza de intretinere recomandata este de 30 mg pe zi.
Reactii adverse - Vinpocetine, comprimate
Poate sa dea senzatia de greata, cap greu, anxietate, roseata la nivel facial, insomnie, dureri de cap, senzatia de gura uscata. Uneori poate sa dea scaderea tensiunii arteriale.
Masuri de precautie - Vinpocetine, comprimate
Nu se aministreaza la femeile gravide (nu se cunosc efectele asupra fatului). Nu este cunoscuta siguranta folosirii lor la persoanele cu afectiuni renale sau hepatice. Persoanele care au probleme de coagulare, tensiune mica si tulburari de comportament nu ar trebui sa le fie administrat acest medicament. Nu trebuie sa fie folosit cu doua saptamani inainte de o interventie chirurgicala sau stomatologica. a fost raportat un caz de agranulocitoza dupa administrarea de vinpocetina. Interactiuni medicamentoase: Nu trebuie sa fie administrata persoanlor care iau mdicamente sau plante cu efect anticoagulant sau antiplachetar (aspirina, clopidogrel, ticlopidina, (Trental) pentoxifilina, vitamina E, usturoi, ginkgo sau warfarina
-
22 Dec
Bun venit AkNXBIJWcga pe Webclinic.
-
22 Dec
Bun venit VtBxhThzHB pe Webclinic.
-
22 Dec
Bun venit QswoOGcno pe Webclinic.
- neurologie arad
- doctor ginecolog bucuresti
- cabinete neurologie constanta
- cabinete cardiologie constanta
- dermatolog oradea
- oftalmolog constanta
- cabinete psihologie constanta
- doctor recuperare medicala constanta
- medic pediatru iasi
- optica oradea
- medicina interna iasi
- cabinete ortopedie traumatologie constanta
- medic diabet bucuresti
- cabinet ecografie bucuresti