CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Vitamina b1, comprimate




Compozitie - Vitamina b1, comprimate
Comprimate continand clorhidrat de tiamina 10 mg. Clorhidrat de tiamina 0,010 g 0,025 g 0,100 g Apa distilata pana la 1 ml 1 ml 2 ml.

Actiune terapeutica - Vitamina b1, comprimate
Intervine in metabolismul hidrocarbonatelor, tiamin pirofosfatul fiind grupul prostetic al carboxilazei, enzima care intervine in degradarea acidului piruvic. Lipsa tiaminei este urmata de cresterea acidului piruvic in sange si in urina, cu aparitia de polinevrite. Stimuleaza transformarea glucidelor in lipide si a acidului piruvic si alfa-cetoglutamic in aminoacizi. Favorizeaza depunerea glicogenului in ficat, creste toleranta la glucide. Este necesara pentru functia normala a sistemului nervos si a aparatului cardiovascular. Intervine in sinteza acetilcolinei, favorizand transmiterea influxului nervos. Participa la formarea hormonului tireotrop si la inactivarea estrogenilor in ficat.

Indicatii - Vitamina b1, comprimate
Beriberi, encefalopatie Wernicke; stari de hipovitaminoza in febra prelungita, boli epuizante, hipertiroidism; ca tratament adjuvant in diabetul zaharat, nevrite si polinevrite, nevralgii, zona zoster, migrene, hepatite, algii reumatismale, varsaturi de sarcina, alcoolism.

Doze si mod de administrare - Vitamina b1, comprimate
Oral, 1-4 comprimate pe zi curativ; 1/2-1 comprimat/zi pentru profilaxie. Adulti: s.c.,i.m., i.v.: 20-40 mg/zi sau la 2 zile, pana la 100-300 mg/zi sau la 2 zile in carentele grave. Copii: s.c., i.m.: 5-20 mg/zi. Nu se administreaza i.v.

Contraindicatii - Vitamina b1, comprimate
Intoleranta sau alergie la tiamina (mai ales forma injectabila); incompatibilitate cu vitamina B2 (riboflavina) si cu benzpenicilina.

Reactii adverse - Vitamina b1, comprimate
Poate produce fenomene alergice, greturi, varsaturi, iritabilitate."

Comprimate continand clorhidrat de tiamina 10 mg. Clorhidrat de tiamina 0,010 g 0,025 g 0,100 g Apa distilata pana la 1 ml 1 ml 2 ml. Intervine in metabolismul hidrocarbonatelor, tiamin pirofosfatul fiind grupul prostetic al carboxilazei, enzima care intervine in degradarea acidului piruvic. Lipsa tiaminei este urmata de cresterea acidului piruvic in sange si in urina, cu aparitia de polinevrite. Stimuleaza transformarea glucidelor in lipide si a acidului piruvic si alfa-cetoglutamic in aminoacizi. Favorizeaza depunerea glicogenului in ficat, creste toleranta la glucide. Este necesara pentru functia normala a sistemului nervos si a aparatului cardiovascular. Intervine in sinteza acetilcolinei, favorizand transmiterea influxului nervos. Participa la formarea hormonului tireotrop si la inactivarea estrogenilor in ficat. Beriberi, encefalopatie Wernicke; stari de hipovitaminoza in febra prelungita, boli epuizante, hipertiroidism; ca tratament adjuvant in diabetul zaharat, nevrite si polinevrite, nevralgii, zona zoster, migrene, hepatite, algii reumatismale, varsaturi de sarcina, alcoolism. )))Doze si mod de administrare Oral, 1-4 comprimate pe zi curativ; 1/2-1 comprimat/zi pentru profilaxie. Adulti: s.c.,i.m., i.v.: 20-40 mg/zi sau la 2 zile, pana la 100-300 mg/zi sau la 2 zile in carentele grave. Copii: s.c., i.m.: 5-20 mg/zi. Nu se administreaza i.v. ))) Contraindicatii Intoleranta sau alergie la tiamina (mai ales forma injectabila); incompatibilitate cu vitamina B2 (riboflavina) si cu benzpenicilina. Poate produce fenomene alergice, greturi, varsaturi, iritabilitate."
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente